Porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Cpt.  Dumitru Croitoru „ al județului Sibiu s-au deschis astăzi, 7 decembrie, începând cu ora  8, pentru o nouă serie de persoane înscrise în programul național  „Salvator din pasiune”.

Cei  21 de tineri, dornici de a se alătura salvatorilor sibieni in indeplinirea misiunilor in situații de urgență, reprezintă a treia serie de voluntari, care va urma cursurile de pregătire în domeniul situațiilor de urgență  și acordării primului ajutor medical calificat,  în acest an la ISU Sibiu.

“Aceștia au participat cu interes  atât la partea introductivă,  teoretică, cât și la vizualizarea tehnicii din dotarea instituției”, spune Alina Voina, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu.

În cadrul ISU Sibiu, au fost instruite anul acesta, prin programul național „Salvator din pasiune”,  peste 50 de  persoane, acestea dobândind cunoștințe solide în domeniul situațiilor de urgență reflectate în activitatea desfășurată ulterior alături de pompierii sibieni. 

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU SIBIU vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Articolul precedentMii de jucãrii contrafãcute, confiscate de politistii sibieni
Articolul următorCe este interzis să faci de Sfânta Filofteia!