Weekendul trecut, în perioada 13 – 15 decembrie, polițiștii sibieni au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 23 de permise de conducere și au aplicat 311 amenzi în valoare de 90.000 de lei.

De exemplu, vineri, în jurul orei 20, pe DC 141A, în afara localității Boarta, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă 43 de ani.
În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
În aceeași seară, tot în jurul orei 20, pe strada Principală din localitatea Vurpăr, polițiștii au identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în localitatea Roșia, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Sâmbătă, în jurul orei 19, pe strada Principală din localitatea Vurpăr, un sibian în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
În aceeași zi, în jurul orei 22,30, polițiștii rutieri aflați în serviciu pe DN 1, pe raza localității Scoreiu, au efectuat semnalul de oprire șoferului unui autoturism condus pe DN 1, spre Brașov. Conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor, și-a continuat deplasarea pe strada Morii din localitate, polițiștii reușind blocarea și oprirea autoturismului după aproximativ 1 km.
În urma controlului efectuat, s-a constatat că la volanul autoturismului în cauză se afla un minor în vârstă de 14 ani, din localitate, care utiliza mașina fără consimțământul proprietarului vehiculului.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv furt în scop de folosință.
Duminică, în jurul orei 10,15, pe DJ 106G, în Apoldu de Jos, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 68 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.
Tot duminică, în jurul orei 17, pe raza localității Țapu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 48 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat. Mai mult decât atât, în urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentAmendă de 5.000 de lei pentru un sibian care transporta, ilegal, 26 de brazi
Articolul următorMinisterul Sănătății începe, marți, repartiția candidaților admiși în rezidențiat