26 de infracțiuni au avut loc în acest an școlar în școlile din județul Sibiu. Potrivit unui raport al IPJ Sibiu, au fost înregistrate 14 infracțiuni de lovire, dintre care 11 raportate în orașe, 11 de furt și o infracțiune de distrugere, comisă în mediul rural.

De la începutul anului școlar, s-au desfășurat activități preventive pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care au fost angrenate efective ale poliției, jandarmeriei și poliției locale, media zilnică fiind de 81 de polițiști, șapte jandarmi și 20 de polițiști locali.
Totodată, polițiștii au desfășurat peste 600 de activități preventive în județ. Au participat la 105 ședințe cu cadrele didactice și părinții și la peste 398 de ore de curs ale elevilor.
În cadrul unei ședințe ce a avut loc joi la Prefectura Sibiu, subprefectul Horațiu Marin a subliniat necesitatea instalării sistemelor de supraveghere video în școli, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic. Deocamdată, în județul Sibiu, doar 157 de unități de învățământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme TVCI, din totalul de 348 (175 în mediul urban și 173 în mediul rural). În perioada următoare, Instituția Prefectului – Județul Sibiu este coordonatorul Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar. În acest plan sunt implicate Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Articolul precedentSeară de operă, la Biblioteca ASTRA
Articolul următorProiectil de 75 mm găsit într-o curte din Orlat