În sala de festivități a Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu a avut loc vineri, 7 decembrie, un eveniment emoționant dedicat memoriei Regelui Mihai I al României, intitulat “Regele Mihai I – Lumina dintre două lumi. Un an de la trecerea la cele veșnice”.

În prezența directorului Liceului, Laura Dumitru, a profesorilor și zecilor de elevi, s-a intonat imnul României de către corul Colegiului, urmat de prezentarea faptelor istorice din perioada domniei Regelui Mihai I de către profesorul de istorie Adrian Neamțu și de vizionarea unor documentare video din zilele înmormântării și ale doliului național, cu mărturii ale unor intelectuali precum istoricul Neagu Djuvara sau scriitorul Ana Blandiana.

Ca invitat special, psihologul Mihai Copăceanu a subliniat personalitatea și calitățile unice ale Regelui Mihai, făcând apel la amintirile personale ale întâlnirii cu Majestatea Sa în diverite ocazii la Săvârșin, Londra, Aubonne și București detalii regăsite în cartea apărută la editura Curtea Veche, Mihai I al României. Regele Nostru. Martori, experiențe, amintiri regale” publicată sub coordonarea lui Alexandru Muraru.

În partea a doua a evenimentului, elevii Colegiului au adresat întrebări vorbitorilor fiind încântați să descopere faptele Regelui pentru țară în toți anii săi de viață.

Articolul precedentIstoria reînvie prin „Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși”
Articolul următorUPDATE: Două persoane rănite într-un accident la intrare în Avrig