54 de angajați ai Aeroportului Internațional Sibiu intră în șomaj tehnic cel puțin pe perioada menținerii stării de urgență în România.

“Ținând cont de situația actuală a traficului aerian pe Aeroportul Internațional Sibiu, determinată de răspândirea COVID-19, respectiv scăderea numărului de pasageri în ultima săptămână cu 57,17%, precum și de faptul că acest declin se va accentua ca urmare a scăderii traficului de mișcări regulate cu 61,86% pe următoarele 7 zile, conducerea executivă a Aeroportului Internațional Sibiu împreună cu Reprezentanții Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Internațional Sibiu și a-a avut în vedere menținerea funcțiunilor necesare asigurării procesării zborurilor comerciale din acest moment precum și scenariul în care operațiunile comerciale regulate vor fi suspendate în totalitate. Măsurile agreate de către părțile implicate sunt menite să asigure salariaților garanția păstrării locului de muncă în situația actuală și asigurarea unui venit, respectiv șomaj tehnic cu plata unei indemnizații de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat”, arată reprezentanții AIS.
Astfel, pe perioada în care companiile aeriene operează în continuare curse regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu un număr de 54 salariați vor intra în șomaj tehnic cel puțin pe perioada menținerii stării de urgență. În momentul suspendării tuturor curselor comerciale regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu numărul de salariați care vor beneficia de șomaj tehnic va fi de 71. 
“Menționăm faptul că la acest moment Aeroportul Internațional Sibiu are un număr de 115 salariați, iar măsura anterior menționată va intre în vigoare începând cu data de 23.03.2020. Salariații Aeroportului care vor asigura permanența vor beneficia de drepturile prevăzute în contractele de muncă. Dorim să depășim acest moment cu același număr de angajați pentru că ne considerăm o mare familie și așa sperăm că vom rămâne. Nu vrem să renunțăm la niciun coleg pentru că împreună am ajuns până aici”, mai transmite AIS.

Articolul precedentItalia a depășit China la numărul deceselor din cauza coronavirusului
Articolul următorMinistrul Sănătății: “Toate vârstele, AFECTATE de coronavirus, nu este cineva la adăpost. VÂRFUL epidemiei, aflat peste 10 zile”