Producătorii locali din împrejurimile Sibiului și din jurul Mediașului, restaurantele sibiene și un public numeros au fost ingredientele Gusturilor Iernii, un eveniment care s-a desfășurat în perioada 22-24 februarie la complexul Redal Expo din Sibiu.

Organizat sub egida programului “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, evenimentul a cuprins și trei concursuri care au stârnit interesul miilor de sibieni veniți să se aprovizioneze cu produse locale și tradiționale: concursul de brânzeturi maturate, de slănini maturate și concursul sibian de făcut cârnați. Juriul a avut dificultăți de departajarea concurenților, fapt dovedit de cele 4 cupe câștigate de concurenți, printre câștigători numărându-se carmangeria Ignat la categoria profesioniști și Muzeul ASTRA la categoria amatori.

Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, reprezentată de dr. Iulia Drăguț și Chef Radu Zărnescu, a asigurat animarea și sprijinul logistic al evenimentului al cărui program a fost presărat cu demonstrații culinare realizate de restaurantele sibiene.

“Gusturile Iernii” au fost întregite de băutura de calitate furnizată de producătorii locali (Gorgandin, Cramele Caspari, Bere Sibiu, Urban Brewery și Eco Zen) și de compania sonoră a Cetei Junilor, a Ansamblului “Cindrelul – Junii” Sibiului, a Ansamblului Purtata Avrigului și a lui Romulus Cipariu.

Evenimentul s-a încheiat cu tragerea la sorți a unor premii.

Programul “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană” este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Articolul precedentO tânără șoferiță a pierdut controlul mașinii și a ajuns cu ea în câmp
Articolul următorSe confirmă prezența virusului gripal în cazul bătrânului decedat înainte de a urca în ambulanță