34 de costume care provin din toate zonele etnografice ale României vor fi expuse, duminică, în Muzeul ASTRA, de Ziua Națională a Costumului Tradițional.

Muzeul ASTRA  organizează duminică, 12 mai, cea de a doua ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Evenimentul va avea loc între orele 10 și 18 în Pavilionul Muzeal Multicultural, sala S1, intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici vor fi expuse 34 de costume care provin din toate zonele etnografice ale României.

“Sunt costume populare din colecțiile Muzeului ASTRA, costume de sărbătoare din Ardeal, Banat, Maramureș, Vrancea, Argeș. Ele provin de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea. Această expoziție va rămâne la Muzeul ASTRA mai multă vreme și va putea fi vizitată, conform programului pavilionar, între orele 10 și 18”, a declarat Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA.

La vernisajul expoziției de costume, vizitatorii vor putea învăța tehnica împletirii ciucurilor pe chelteu, specifică avrigencelor, de la Rodica Ispas, meșter traditional, și elevele ei de la Clubul Copiilor Avrig, într-un atelier interactiv.

În data de 12 mai,  intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii Muzeului.

Articolul precedentBC CSU Sibiu începe lupta din semifinale
Articolul următorPatru bărbați sancționați pentru pescuit ilegal într-un lac din Muzeul Astra