Weekendul trecut, în perioada 6 – 8 martie, polițiștii rutieri au constatat 19 infracțiuni, au reținut 47 de permise de conducere, au retras 27 de certificate de înmatriculare și au aplicat 677 de amenzi în valoare de 164.000 de lei.

Astfel, vineri, 6 martie, în jurul orei 12, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Jina, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La miezul nopții, pe raza localității Agârbiciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 22 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, cu această ocazie fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 17, pe raza localității Boian, a fost identificat un localnic în vârstă de 42 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18.30, pe DN 14, în localitatea Slimnic, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 38 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul este radiat din circulație din cursul anului 2019. În consecință, pe numele bărbatului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Sâmbătă, în jurul orei 20, pe DN 14, în orașul Copșa Mică, polițiștii au efectuat semnalul de oprire unui șofer care conducea un autoturism. Cel aflat la volan și-a continuat însă deplasarea de pe DN 14 pe strada Uzinei unde, la intersecția cu strada Nouă, a pierdut controlul direcției oprindu-se într-un șanț. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Șoferul a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 17 ani, stabilindu-se totodată și faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturismul condus este unul fals. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având număr de înmatriculare fals.

În jurul orei 22, pe raza localității Porumbacu de Sus, polițiștii rutieri au oprit pentru control un șofer în vârstă de 56 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism. Deși bărbatul emana un puternic miros de alcool, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Duminică, în jurul orei 00.30, în orașul Dumbrăveni, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 42 de ani, depistat la volanul unui autoturism condus pe strada Tudor Vladimirescu. Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului i s-au recoltat probe de sânge la o unitate medicală, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 12.30, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 61 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentISU Sibiu își modifică programul de lucru cu publicul
Articolul următorAda Milea concertează, sâmbătă, în Chimnița Filarmonicii de Stat Sibiu