La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 3.537 în județul Sibiu, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării. În județul Sibiu sunt organizate 93 de centre de examen. 

 

Examenul  a început astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
Probele pentru examenele naționale încep la ora 9 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen, dintre care 93 de centre în județul Sibiu.
Cel mai mari centre de examen sunt Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu (170 elevi), Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu (154 elevi) și Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu (120 elevi), iar cele mai mici sunt Școala Gimnazială Poplaca și Școala Gimnazială Chirpăr (10 elevi).
Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16 – 19) și 23 iunie (în intervalul orar 8- 12). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor.

Articolul precedentInterviu exclusiv Ana Maria Păcuraru – Profesorul Alfred de Zayas, semnal de alarmă: ce învață lumea din crizele prezentului
Articolul următorCHA CHA LITIX! Troleibuz în flăcări, în București