Ce de-a 51-a a Turului ciclist al României a început ieri, 18 septembrie, cu o festivitatea de deschidere a competiţiei şi cu prezentarea echipelor. Evenimentul a avut loc la Alba Iulia.  Astăzi, pe 19 septembrie se desfăşoară prima etapă, Alba Iulia – Sibiu, în lungime de 154,7 km. Pe 20 septembrie va avea loc etapa a doua, Sibiu – Braşov, 162,8 km și se va continua în data de 21 septembrie cu etapa a treia, Braşov – Focşani, cea mai lungă de la această ediţie, 176,3 km. Pe 22 septembrie va avea loc cea de-a patra etapă Buzău – Târgovişte (124,7 km), pe 23 septembrie, competiția se încheie cu ultima etapă de la Bucureşti, un circuit de 100 km.
Conform calendarului prezentat de organizatori, etapa sibiană a competiției naționale de ciclism va impune restricții de trafic pe următoarele trasee:

19 septembrie 2018

Începând cu ora 13:30 – DJ 107B (Păuca) – DN 14B (Țapu – Șeica Mică) – DJ 142J – DN 14 ( Șeica Mare – Slimnic) DJ 107B (Mândra) – DJ 106B (Ocna Sibiului – mun. Sibiu) – Calea Șurii Mici – Mihail Kogălniceanu – Reconstrucției – Turnului – Târgul Peștelui – Alexandru Odobescu – Samuel von Brukenthal – Piața Mare

20 septembrie 2018

Începând cu ora 13:00 – mun. Sibiu ( Piața Mică, start tehnic – Ocnei – Teclu – Constituției – Bâlea – Moldoveanu – Bvd. Gral Vasile Milea ) – DN 1 ( Veștem – Bradu – Avrig – Arpașu de Jos – Jud. Brașov)

Pentru buna desfășurare a competiției, pe timpul derulării acesteia, vor fi dispuse următoarele măsuri, transmise de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

– pe întreg traseul de deplasare, cicliștii sunt însoțiți de echipaje ale poliției rutiere care vor lua măsuri de restricționare temporară a segmentelor de drum pe care aceștia le traversează; precizăm faptul că aceste restricții vor fi de scurtă durată, având în vedere viteza cu care se deplasează bicicliștii, iar restricțiile de trafic vor fi ridicate imediat ce ultimul competitor traversează segmentul respectiv;
– circulaţia vehiculelor va fi dirijată pe străzi adiacente, atât la plecarea, cât şi la sosirea bicicliștilor;
– intersecţiile principale ce converg traseului de deplasare vor fi asigurate cu agenţi de poliţie rutieră şi de ordine publică, iar un echipaj în adâncime va asigura defluirea vehiculelor pe traseul de deplasare;
– premergător sosirii caravanei se va elibera traseul de obstacole şi se vor asigura startul şi sosirea cursei.

„Recomandarea polițiștilor sibieni adresată tuturor participanților la trafic, dar și la eveniment, este să dăm dovadă de respect în trafic, de fairplay, de răbdare, să le respectăm bicicliștilor traseul de deplasare, să îi încurajăm de pe margine, dar cu respectarea îndrumărilor adresate de către polițiștii care aplică măsurile de siguranță”, transmit polițiștii.

Articolul precedentUPDATE. Persoană înecată în pârâul Moșna. Femeia era cunoscută ca om al străzii
Articolul următorEvaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute în luna mai 2019