Epilepsia este una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice, care afectează aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o afecțiune caracterizată prin convulsii care implică activitate episodică anormală a celulelor nervoase din creier. 

 

Oamenii pot avea crize convulsive, în care corpul se înțepenește și se scutură. Există, de asemenea, convulsii mai subtile în timpul cărora oamenii pot, de exemplu, să-și piardă conștientizarea pentru perioade scurte de timp. În timp ce epilepsia implică întotdeauna convulsii, unii oameni pot avea convulsii fără a fi diagnosticați cu epilepsie. 

Epilepsia este mai frecventă pe măsură ce îmbătrânim, iar principalul factor de risc pentru această afecțiune mai târziu în viață este accidentul vascular cerebral. 

 

Având în vedere că COVID-ul afectează cel mai grav adulții în vârstă și poate duce la accident vascular cerebral, unii ar putea specula că COVID-ul ar putea fi un factor declanșator al epilepsiei. Totuși, a fost dificil de demonstrat dacă acesta este de fapt cazul. 

Citește continuarea pe realitateamedicala.net.

Articolul precedentZorro chiar a existat. Cine a fost personajul care a dat naștere legendei
Articolul următorGroparii afacerilor românești. Statul Paralel vânează afacerile Elenei Udrea – Culisele statului paralel, marți, ora 18