Reprezentanții USR Sibiu au făcut două sesizări la Biroul Electoral Judeţean Sibiu referitoare la două postări pe o rețea de socializare făcute de organizația PSD pe care le consideră false, defăimătoare și xenofobe, folosite ca materiale de propagandă electorală, la adresa lui Dan Barna, candidat la funcția de președinte al României.

„PSD Sibiu a încălcat legea cu postările false, defăimătoare și xenofobe la adresa lui Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS, publicate pe pagina lor de facebook și ca advertoriale în presă”, spun cei de la USR.

Ambele sesizări au fost admise și, ca urmare a deciziei BEJ, PSD Sibiu este obligat să şteargă toate materialele apărute pe internet şi în presă. Decizia este transmisă și Inspectoratului de Politie Județean Sibiu în vederea aplicării sancțiunii contravenționale. În răspunsul BEJ Sibiu sunt menționate prevederile legale care au fost încălcate.

Imagine

Imagine

Imagine

Articolul precedentNiciun votant până la ora 8.30, în două localități din județul Sibiu
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan, după ieșirea de la urne: „Există un singur candidat la președinție care poate să aibă un guvern partener”