Alpha Basketball Sibiu a reușit o performanță notabilă, calificându-se în Turneul Final U13 la sezonul de debut în Campionatul Național. Parcursul tinerilor baschetbaliști sibieni în sezonul competițional 2018-2019 s-a concretizat, weekendul trecut, cu accederea în Turneul Final, care va aduna cele mai bune opt  echipe din țară.

„Lupii” Alpha au organizat duminică, 7 aprilie, ultimul turneu din cadrul campionatului și de o singură victorie mai aveau nevoie pentru a-și asigura locul în primele 8 echipe ale țării. Din fericire, echipa antrenată de Alexandru Hulpuș și Ivan Gemaljevic a avut încredere în forțele proprii și s-a impus în fața formației CSU Brașov, în Sala Transilvania. În cea de-a doua partidă, Alpha a pierdut contra celor de la U BT 1 Cluj-Napoca, dar ambele echipe au mers mai departe către locurile fruntașe ale categoriei U13.

Calificare la sezonul de debut în Campionatul Național U13

Alpha Basketaball Sibiu se află la prima participare în campionatele naționale, iar clasarea între primele opt echipe din țară vine ca o confirmare a muncii depuse de-a lungul sezonului de copii și antrenori și a faptului că se investește permanent în dezvoltarea clubului. Drept dovadă, tinerii baschetbaliști sibieni au avut ocazia să fie pregătiți și de antrenori sârbi cu experiență, care au adus un suflu nou clubului și au contribuit la succesul obținut.

„Suntem foarte fericiți de evoluția clubului nostru. La debutul în campionatele naționale reușim să ne depășim obiectivul și să ne calificăm în Turneul Final. Un lucru mare, având în vedere că ne-am bătut de la egal la egal cu toate echipele cu care am jucat, deși noi am mers la luptă cu o generație mai mică (2007) față de cele întâlnite. În ultimul meci câștigat, cel cu Brașovul, copiii au prestart un joc constant, iar în sfertul 3 au reușit să se desprindă și astfel am câștigat partida, obținând calificarea în Turneul Final. Țin să mulțumesc tuturor antrenorilor care au lucrat cu acești copii pe parcursul dezvoltării lor. Le mulțumim copiilor pentru ambiție și perseverență, părinților pentru tot sprijinul oferit de-a lungul sezonului și, bineînțeles, partenerilor și sponsorilor noștri alături de care am parcurs un drum frumos”, a declarat Alexandru Hulpuș. Președintele Alpha Sport Team Sibiu. Un alt motiv de mândrie este faptul că Alpha Basketball Sibiu are cel mai tânăr lot calificat la Turneul Final, fiind singura generație 2007 participantă la faza finală a Campionatului Național U13 Masculin.

Lotul Alpha Basketball Sibiu U13 este compus din: Sebastian Băcilă, Raul Burcea, Matei Florea, Robert Carpovici, Elias Drăgan, Tudor Horvat, Paul Itu, Eric Kriska, Bogdan Mihaiu, Gabriel Radu, Mario Prodea, Alexandru Suciu, Alexandru Stănică, Andrei Teodoru, Raul Trihenea, Riccardo Vasiu.

Doar primele două echipe din ultimele patru grupe rămase în lupta pentru calificare au reușit să acceadă în Turneul Final. Alături de Alpha Basketball Sibiu și U BT 1 Cluj-Napoca (Grupa C1) s-au mai calificat: BC Slam Alb București și CSȘ Nr. 5 București (Grupa A1), Dan Dacian Portocaliu București și CS Dinamo CSȘ Nr. 6 București (Grupa B1), AS BC Valbon Arad și ACS Îngerii Băniei Craiova (Grupa D1).

Turneul Final U13 Masculin va avea în perioada 7-12 mai, iar cele opt formații care vor lupta pentru medalii au fost repartizate în două grupe. Alpha Sibiu face parte din Grupa 2 și va juca în compania echipelor ACS Dan Dacian Portocaliu, AS BC Valbon Arad și CSȘ Nr. 5 București.

Articolul precedentParcările din Piața Mică și Piața Huet, închise, din cauza Summitului
Articolul următorHC Sibiu încheie sezonul cu o remiză, în Sala Transilvania