Weekendul trecut, polițiștii sibieni au constatat șapte infracțiuni la regimul rutier, au reținut 35 de permise de conducere, au retras zece certificate de înmatriculare și au aplicat 422 de amenzi în valoare de 116.000 de lei.

De exemplu, vineri, în jurul orei 10.30, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 65 de ani, sibian, aflat la volanul unui autoturism pe DN 1, în afara localității Scoreiu. Întrucât rezultatul afișat de aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În consecință, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Apoi, sâmbătă, în jurul orei 16.30, în Sibiu, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Porumbacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism la intersecția străzilor Lebedei cu Oțelarilor, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, rezultând avarierea celor două mașini. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală conform articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.
În aceeași zi, în jurul orei 18.30, în localitatea Brateiu, a fost depistat un alt tânăr aflat la volan deși nu deține permis de conducere. Este vorba despre un localnic în vârstă de 24 de ani, pe numele căruia s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
Seria celor identificați conducând deși nu au acest drept a continuat, la miezul nopții polițiștii întâlnind tot un tânăr, în vârstă de 19 ani, domiciliat în Porumbacu de Jos, aflat la volanul unui autoturism condus pe strada Gării din localitatea Săliște.
Din nou, s-a deschis dosar de cercetare penală privind aceeași infracțiune prevăzută de art. 335 aliniatul 1 din Codul Penal.
Fără permis, băut, la volanul unui autoturism furat cu care a provocat o tamponare a fost identificat apoi un localnic din Mag, în vârstă de 22 de ani. Luni, în jurul orei 2, tânărul a sustras autoturismul fratelui și l-a condus pe strada Principală unde, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.
La testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.
De asemenea, în jurul orei 4.30, polițiștii rutieri au răspuns unui apel 112, prin care se semnala faptul că pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, în apropierea Pieței Aurel Vlaicu, un șofer conduce în cerc pe partea carosabilă, punând în pericol siguranța celor aflați în zonă. În urma intervenției, polițiștii au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Sadu.
Deși bărbatul emana un miros puternic de alcool, acesta a refuzat atât testarea cu apartul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemei în sânge, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 337 aliniatul 1 din Codul Penal.

Articolul precedentAeroportul Internațional de la Sibiu se pregătește pentru Summit. Investiții de peste 2 milioane lei
Articolul următorEchert reales în funcția de președinte al filialei județene USR