În weekendul trecut, în perioada 6 – 8 decembrie, polițiștii sibieni au constatat 15 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 28 de permise de conducere și au aplicat 193 de amenzi în valoare de 43.000 de lei.

De exemplu, vineri, în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Șurii Mari, un tulcean în vârstă de 23 de ani a pierdut controlul direcției autoturismului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de către un sibian în vârstă de 28 de ani. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, însă, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a constatat că sibianul nu deține permis de conducere. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 6 decembrie, în jurul orei 13, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oașului, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat, iar la testarea alcoolscopică a prezentat o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 1.30, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Alba, în timp ce conducea un autoturism  spre Cristian, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în fața sa, în urma evenimentului rezultând avarierea celor două mașini. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că bărbatul care a provocat tamponarea nu deține permis de conducere, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul condus de către persoana în cauză este neînmatriculat. În consecință, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Tot fără permis de conducere a fost depistat și un tălmăcean în vârstă de 20 de ani, care, la data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 18,00, a condus un autoturism pe Aleea Stadionului din orașul Tălmaciu. Și de această dată s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 21, pe strada Târgului din orașul Miercurea Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 24 de ani, din județul Alba. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au constatat cu ocazia verificărilor efectuate că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 16, pe strada Tălmăcelului din orașul Tălmaciu, un localnic în vârstă de 43 de ani a fost identificat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 17.30, pe DJ 105G, Podu Olt, polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Sibiu au depistat un avrigean în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. De asemenea, șoferul emana halenă alcoolică, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În plus, în dimineața zilei de 6 decembrie, în jurul orei 8, în municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Gura Râului, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Dumbrăvii, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa regulamentar, fără a-l accidenta. Oprit de către polițiștii rutieri și testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În seara zilei de 6 decembrie, în jurul orei 20, la ieșirea din Gura Râului spre baraj, un localnic în vârstă de 35 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Școlii din satul Săcel de către o localnică în vârstă de 47 de ani. Testată alcoolscopic, conducătoarea auto a prezentat o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, pe numele femeii s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 20, pe DN 1, în satul Scoreiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 40 de ani în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 decembrie, în jurul orei 17, pe DJ 105G, Podu Olt, polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Sibiu au identificat o femeie în vârstă de 32 de ani, din Tălmăcel, aflată  la volanul unui autoturism a cărui autorizație de circulație provizorie expirase din data de 6 decembrie. Pe numele femeii s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Articolul precedentElemente de muniție neexplodată, găsite în Copșa Mică
Articolul următorExercițiu de salvare cu suport aerian, desfășurat de Salvamont Sibiu la Bâlea Lac