La data de 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din județul Sibiu au acționat cu precădere pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunii, au fost constatate 4 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au fost depistați cu o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool în aerul expirat.  

Alte 169 de contravenții în valoare de 68.000 de lei au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, neportul centurii de siguranță, lipsă RCA, lipsă ITP, precum și alte abateri la regimul rutier. 

RECOMANDĂRI PENTRU UN TRAFIC SIGUR:

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Articolul precedentDoar 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore
Articolul următorTânăr rănit grav pe un drum forestier