Șapte persoane juridice specializate în exploatarea sălilor de jocuri de noroc și cinci persoane juridice specializate in transporturi de valori monetare au fost controlate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 11 amenzi, o societate specializată de pază fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei întrucât dispeceratul de monitorizare al societății nu deținea avizul legal de funcționare.
Polițiștii au mai constatat printre nereguli și lipsa analizei de risc la securitatea fizică, dar și lipsa registrelor specifice, valoarea totală a sancțiunilor aplicate ridicându-se la suma de 21.500 de lei.
„Reprezentanții atât ai firmelor prestatoare de servicii de pază, cât și ai beneficiarilor acestor servicii au fost invitați la sediu I.P.J. Sibiu, în cursul săptămânii viitoare, în vederea clarificării aspectelor din domeniul executării pazei. In ultima zi a lunii februarie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, au desfășurat acțiuni specifice în vederea reducerii riscului criminogen in domeniul manipulării, depozitării și transportului de valori monetare”, spun autoritățile.
Aceste activități de control au avut loc în ultima zi a lunii februarie și au vizat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 333/2003R și H.G. nr. 301/2012 completată și actualizată, în sălile unde se exploatează jocuri de noroc, amplasate în municipiul Sibiu.
Polițiștii sibieni vor continua acțiunile de verificare a modului de asigurare a societăților cu sisteme de securitate în scopul prevenirii și combaterii ilegalităților specifice manipulării, depozitării și transportului de valori monetare.

Articolul precedentPeste 200 de mărțișoare gastronomice împărțite sibiencelor de studenții ULBS
Articolul următorTursib are o nouă prezentare a secțiunii Trasee pe site-ul instituției