33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 de lei au fost date de polițiștii sibieni în urma unor contoale desfășurate de aceștia împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A, în perioada 15 – 25 aprilie. Conroalele au avut drept scop combaterea evaziunii fiscale și protejarea siguranței alimentare a cetățenilor.

În urma neregulilor constatate s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse contrafăcute. De asemenea, au fost confiscate 660 kg de carne (porc, miel, pui), 310 ouă, 50 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și suma de 1.867 de lei.

Controalele au vizat legalitatea activităților comerciale, respectarea normelor igieno-sanitare de către comercianți, dar și protejarea bugetului consolidat al statului. Cu această ocazie, au fost constatate numeroase nereguli în activitatea comercianților din județ, persoane fizice sau juridice, de la depozitarea cărnii în locuri improprii, chiar în toalete, lipsa etichetării cu preț a produselor vândute, neeliberarea bonului fiscal până la comercializarea de carne, produse din carne și ouă expirate sau comercializarea de produse contrafăcute.

Acțiunile s-au derulat în întreg județul Sibiu, cu precădere în piețele agroalimentare din municipiile Sibiu și Mediaș.

Pentru menținerea siguranței alimentare a cetățenilor și prevenirea evaziunii fiscale polițiștii fac o serie de recomadări:
Acordați o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile.
Faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne.
Asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea.
Nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii şi produselor din carne şi refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa.

Articolul precedentBC CSU Sibiu, victorie în meciul I al seriei cu Dinamo. Ultimele bilete pentru meciul II, de mâine
Articolul următorCum va fi deschis Muzeul “Brukenthal” de Paști și în săptămâna Summit-ului