Weekendul trecut, în perioada 7 – 9 februarie, polițiștii sibieni au constatat șapte infracțiuni la regimul rutier, au reținut 36 de permise de conducere, au retras 35 de certificate de înmatriculare și au aplicat 500 de sancțiuni contravenționale în valoare de 125.000 de lei.

De exemplu, vineri, în jurul orei 15, în orașul Cisnădie, pe strada Sibiului, un localnic în vârstă de 65 de ani a fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

A doua zi, în jurul orei 2.45, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Sibiu, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 45 de ani, a cărui testare a rezultat într-o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și pe numele acestui șofer s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, în jurul orei 11, în localitatea Alțâna, polițiștii au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autoturism condus pe DJ 106. Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, cu această ocazie fiind întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 00,15, pe DN 14, în zona localității Brateiu, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire șoferului unui autoturism. Cel aflat la volan și-a continuat însă deplasarea până în municipiul Mediaș, unde, pe strada Aurel Vlaicu, echipajul de poliție l-a blocat și oprit. Identificat de către polițiști, bărbatul în vârstă de 28 de ani, din Șaroș pe Târnave, a fost testat apoi alcoolscopic, cu un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 11,30, pe strada Văii din localitatea Șura Mare, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În consecință, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Tot duminică, în jurul orei 19,30, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cuza Vodă din orașul Dumbrăveni. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volanul mașinii se afla un mureșean în vârstă de 33 de ani, care nu deține dreptul de a conduce. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului, iar față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Șoferul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Articolul precedentCurse Sibiu – Munchen, anulate din cauza vremii
Articolul următorIncendiu de vegetație uscată, la ieșirea din Săliște