În 3 decembrie, la Sibiu, are loc  „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi”. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu. Se va desfășura la sediul instituţiei, de pe str. Morilor nr. 51 A, începând cu ora 10:00. Cu acestă ocazie persoanele cu dizabilităţi au posibilitatea să-şi identifice un loc de muncă şi să se informeze asupra serviciilor oferite de A.J.O.F.M Sibiu.

„Reamintim că potrivit prevederilor art 78 alin (1), din Legea nr.76/2002 – privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă potrivit pregătirii profesionale,atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti. De asemenea, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi”, transmit reprezentanții instituției.

Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

Angajatorii interesaţi să participe la această acţiune pot depune oferta privind locurile de muncă vacante, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu ,str. Morilor nr. 51 A, tel. 0269.210.882.

Articolul precedentPeste 900 de locuri de muncă vacante în Sibiu și peste 2.400 în străinătate
Articolul următorDublă lansare de carte și sărbătorirea a 129 de ani de la nașterea lui Ionel Pop, la Muzeul Național Brukenthal