Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 mai – 17 iunie 2024. Specialiștii anunță temperaturi în creştere, dar şi episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 17 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 mai – 17 iunie 2024.

“La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii, dar în general instabilã. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice.

Local cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla cu intensificãri în sudul Banatului şi la munte, local în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scãzute în depresiuni”, au explicat specialiştii ANM. 

Vremea 20 – 27 mai 2024
Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

 

Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Vremea 3 – 10 iunie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. 

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sudestul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentProteste în stradă din cauza salariilor. Românii vor venituri mai mari
Articolul următorCiclonul care face ravagii în Italia a ajuns în România