Ansamblul Folcloric Studențesc “Ardealul” duce folclorul autentic la Beijing, de 1 Decembrie Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Ambasada Romȃniei din China organizează Ziua Națională a Romȃniei la Beijing și celebrează ȋn perioada 1-6 decembrie Centenarul Marii Uniri printr-o serie de spectacole tradiționale romȃnești.

Protagoniștii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, care, cu ocazia Zilei Naționale a Romȃniei, vor duce un drapel de dimensiuni impresionante pe Marele Zid Chinezesc și vor prezenta două spectacole ȋn secțiunile Mutianyu și Badaling ale acestuia.
Centenarul Marii Uniri va fi un eveniment important ȋn prima săptămȃnă a lunii decembrie pentru rezidenții romȃni din Beijing, dar și pentru corpul diplomatic, acesta fiind celebrat alături de delegația din Sibiu prin spectacole de muzică și dansuri populare, prezentări de costume și degustări de produse tradiționale românești. Pentru publicul larg, Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul a pregătit atȃt spectacole de muzică și dans popular, cât și flash-mob-uri, ȋn spații convenționale și neconvenționale din capitala Republicii Populare Chineze.
“Invitația de a organiza Ziua Națională a Romȃniei la Beijing este o recunoaștere a valorii Ansamblului Folcloric Studențesc Ardealul, un gest de apreciere și unul de ȋncredere acordat Casei de Cultură a Studenților Sibiu pentru capacitatea de a promova prin activități culturale de ȋnaltă clasă, nu doar imaginea unui oraș, a unei regiuni tradiționale, ci și a Romȃniei. Suntem siguri că folclorul romȃnesc va fi apreciat și ȋn China, așa cum am demonstrat de fiecare dată ȋn participările internaționale”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Articolul precedentSe acționează cu material antiderapant în județul Sibiu, pentru prevenirea poleiului
Articolul următorVIDEO | Femeie găsită înecată, într-un lac din Colun