Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu 14 noi aparate medicale destinate îmbunătățirii calității serviciilor acordate pacienților internați cu insuficiențe respiratorii. Valoarea totală a aparatelor este de 71.211,94 de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu.

„Dotarea spitalului cu echipamente medicale moderne este prioritară pentru mandatul meu de manager. De aceea, ne preocupăm să achiziționăm în permanență aparatură de ultimă generație, care, alături de profesionalismul medicilor noștri, contribuie la salvarea și vindecarea pacienților care ne trec pragul”, spune Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Aparatele achiziționate sunt:
– Concentrator de oxigen portabil (7 buc.)
– Defibrilator automat extern (1 buc.)
– Microscop direct (1 buc.)
– Analizor de gaze sanguine (1 buc.)
– Spirograf (2 buc.)
– Aparat de ventilație non-invazivă auto bipap cu umidificator (2 buc.)

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este spital județean de monospecialitate care are competență exclusivă de diagnostic și tratament al tuberculozei în județul Sibiu și județele limitrofe, respectiv Alba, Brașov și Vâlcea. De asemenea, derulează Programul Național de Control al Tuberculozei, având ca obiectiv limitarea riscului de îmbolnăvire a populației prin reducerea epidemiei tuberculoase. În anul 2018, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost internați aproximativ 3.200 de pacienți.

Articolul precedentUPDATE | Percheziții în Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală
Articolul următorProgramul Spitalului Județean în zilele de 24 și 25 ianuarie