Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale reamintește că începând cu data de 08 februarie 2021 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat activitatea de eliberare de adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2021.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2021, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

Până în prezent, APIA a încheiat Convenții cu următoarele instituții bancare și nebancare și cu cele două fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile mici și mijlocii (FNGCIMM):

 1. APIA – BRD – FGCR
 2. APIA – CEC Bank – FGCR/FNGCIMM
 3. APIA – Credit Agricole – FGCR
 4. APIA – Creditcoop – FGCR
 5. APIA – Eximbank – FGCR/FNGCIMM
 6. APIA – FRGCIP – IFN SA
 7. APIA – Intesa SanPaolo – FGCR
 8. APIA – Libra Internet Bank – FGCR
 9. APIA – OTP – FGCR
 10. APIA – Patria Bank – FGCR
 11. APIA – Raiffeisen Bank – FGCR
 12. APIA – Banca Românească – FGCR
 13. APIA -Techcventures – FGCR
 14. APIA – Banca Transilvania – FGCR/FNGCIMM
 15. APIA – Unicredit – FNGCIMM

Prin adeverință se confirmă valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2021.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2021.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM se regăsesc postate pe site-ul instituției www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cine este Călin Mitică și ce rol a avut în punerea „pe butuci” a Căilor Ferate Române – șpăgi uriașe și contracte supraevaluate
Articolul următorAccident rutier cu victimă, în municipiul Sibiu