Primele livrări de sare către bazele de deszăpezire au fost făcute în această săptămână de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceste livrări se fac în baza unui contract încheiat cu Societatea Națională a Sării – Salrom, încă din luna iulie.
Aproximativ 85.000 de tone de sare au fost alocate pentru județele Brașov, Sibiu, Covasna, Mureș și Harghita, transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Aceată cifră poate fi suplimentată în funcție de condițiile meteo.

Pentru județul Sibiu a fost plănuită o cantitate de 9.400 de tone de sare pentru drumurile
naționale, și o cantitate de 6.300 de tone autostrăzi. Această cantitate se va primi până la 1 noiembrie 35%, până la 1 decembrie, încă 15% și până la 1 ianuarie încă 25%. Restul de 25% din cantitate va fi livrată în funcție de comenzi.
În ceea ce privește utiljele de deszăpezire, acestea urmează să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană, și pe 1 noiembrie în restul zonelor.
În județul Sibiu sunt 8 baze pentru drumurile naționale și trei pentru autostrăzi. Se va  acționa cu 56 de utilaje (32 de lame cu răspânditor) pentru DN-uri și 47 de utilaje pe A1 (28 de lame cu răspânditor).
O atenție sporită este acordată Districtului Bâlea, unde pot fi cazuri care să necesite acțiuni suplimentare.

Articolul precedentMeci de Grand Slam la Sibiu Open
Articolul următorAvocatul poporului acordă audiențe la sfârșitul lunii septembrie