Sute de oameni costumați în Moș Crăciun vor alerga prin centrul Sibiului, în cadrul unui eveniment din agenda Târgului de Crăciun din acest an. Evenimentul va avea loc pe un traseu de trei kilometri, în 13 decembrie, începând cu ora 19.

“Marea Moșmondeală” dorește să ajute persoanele cu dizabilități să practice diferite sporturi și este un eveniment realizat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, împreună cu Asociația “Diakoniewerk International” și Asociația Events For Tourism, organizatorul  Targul de Craciun din Sibiu 2019.
Cei care vor să participe trebuie să se înscrie în cursă, plătind o taxă de participare de 60 de lei. Potrivit organizatorilor, 50 % din taxă va fi donată Clubului Sportiv Comunitar Sibiu pentru achiziționarea de scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de către persoanele cu dizabilități, iar în schimbul celorlalți 50 % din taxă participanții vor primi un număr de concurent foarte simpatic, precum și o medalie haioasă.
Înscrierile au loc până în 11 decembrie și se fac completând un formular pe www.clubulsportiv.com. Preluarea kitului de concurs se va face joi, 12 decembrie, între orele 17 – 20 și vineri, 13 decembrie, în ziua evenimentului, între orele 18 – 18.45, de la căsuţa Moşului din Târgul de Crăciun. Numărul maxim de persoane este 300.
Cursa este deschisă participanților ce au cel puțin patru ani, care pot parcurge traseul de trei kilometri din centrul orașului în alergare sau la pas, în scaun cu rotile sau în brațele părinților.
Participarea la concurs nu se poate face decât îmbrăcat în costumul lui Moș Crăciun sau purtând căciulița moșului și îmbrăcat complet în roșu, în partea superioară a corpului. Cursa nu este cronometrată și nu se vor acorda premii. Scopul ei este de a dărui o șansă persoanelor cu dizabilități pentru practicarea diferitelor ramuri sportive: atletism, baschet etc.

Articolul precedentUltimele scenarii privind salariul minim. Ce a anunțat premierul Orban
Articolul următorOrban a anunţat când demite prefecţii şi directorii puşi de PSD: Să-şi facă bagajele