Teatrul de Balet Sibiu va prezenta în prima zi a verii spectacolul “Arlechinada”. Premiera va avea loc pe 1 iunie, de la ora 19, la Sala Thalia.

“Arlechinada” este un spectacol de balet comic în două acte, cu personaje joviale și costume pline culoare, inspirate din commedia dell’arte.
“Commedia dell’arte este o formă a teatrului de improvizaţie, ce își are originile în Italia secolului al XVI-lea, cu intrigă plină de dinamism, uneori absurdă și personaje construite pe o trăsătură dominantă de caracter: Pulcinella este trândavul, Brighella – intrigantul viclean iar Arlecchino – naivul, mereu vesel. De aici rezultă și denumirea de personaj- mască, susținută, desigur, de faptul că interpreții jucau mascați. Căntăreți talentați, jongleuri și acrobați extraordinari, actorii commediei dell’arte încântau publicul cu vivacitatea și talentul lor”, spun organizatorii.
Coregrafia originală este semnată de Marius Petipa, adaptarea coregrafică de Alexander Mishutin, asistent coregrafie este Aleisha Gardner, de muzică s-a ocupat Riccardo Drigo, iar de costume Mariia Ermolenko
Biletele pot fi achiziționatre de pe site-ul kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului nr 1, Sibiu.
Programul este de luni-joi între orele 9-16 sau vineri 9-13.30.

Articolul precedentChiriac, prezent în Albania pentru un nou proiect european, în parteneriat cu teatre din Balcani și Occident
Articolul următorMiercuri se întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Sibiu