Din 28 octombrie, Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor s-a modificat, crescând cuantumul amenzilor pentru depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele autorizate, pentru nedeținerea documentelor de avizare a fluxurilor pentru deșeuri, dar și pentru lipsa documentației de transport a acestora.

Amenzile care se aplică celor care nu respectă prevederile privind gestionarea corectă a deșeurilor au crescut între 3.000 -6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
Aceeași legislație prevede ca măsură complementară amenzii ridicarea de către cel sancționat a deşeurilor depozitate necorespunzător, curăţarea terenului şi eliminarea acestora conform legislației în vigoare.
“Poliția Locală continuă să aplice amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, pentru a menține curățenia pe domeniul public al Sibiului. Doar în luna octombrie a aplicat nouă astfel de amenzi. Spre exemplu, s-au aplicat amenzi în două cazuri în care șoferii unor autoutilitare au abandonat deșeuri pe malul Cibinului, în zona Zăvoi, și au fost prinși în flagrant. Li s-a aplicat o amendă de 1.000 de lei fiecăruia. În plus, Serviciul Salubrizare verifică documentele de traseu și transport solicitate prin lege și va aplica o amendă suplimentară între 3.000 și 6.000 de lei dacă deșeurile provin de la persoane fizice și între 20.000 și 40.000 de lei dacă deșeurile provin de la persoane juridice. Prin urmare, cetățenii și firmele producătoare de deșeuri sunt atenționate să aleagă firme autorizate pentru a gestiona deșeurile, în caz contrar fiind de asemenea pasibili de amendă”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Articolul precedentBărbat reținut după comiterea a șase infracțiuni dintr-un foc
Articolul următorA început montarea Târgului de Crăciun din Sibiu. Monica Anghel și Radu Nechifor, concert în deschidere