Programul de vizită în toate secțiile Spitalului Județean Sibiu a fost limitat la maxim o oră. Măsura a fost luată de Comitetul Director al SCJU Sibiu ținându-se cont de contextul epidemiologic actual legat de evoluția gripei și la recomandările institutului național de sănătate publică. Pe de altă parte, în această dimineață, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat epidemie de gripă, la nivel național.

„Precizăm că fiecare secție își va stabili orarul de acces iar acesta va fi afișat la loc vizibil la intrarea în secție. Nu se va permite accesul a mai mult de un aparținător la un pacient. Fiecare secție este totodată obligată ca, în timpul orei de vizită, să desemneze o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării și refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secție trebuie să solicite și să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

De asemenea, cei care vor veni în vizită la spital, vor fi instruiți să facă o dezinfecție igienică a mâinilor cu soluție hidroalcolică la intrarea în secție și la părăsirea salonului, iar aceștia nu au voie să stea pe patul pacienților ci doar pe scaunele din salon.

Articolul precedentSpitalul Judeţean Sibiu, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în valoare de 1 milion de lei
Articolul următorZiua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită pe 2 februarie