Începând de luni, 16 decembrie, autobuzele Tursib își vor modifica traseele și programul de circulație.

Astfel, traseului 19 va fi prelungit din Cartierul Magnolia până în Gară, concomitent cu creşterea numărului de curse. Numărul de utilizatori ai transportului public a crescut pe acest traseu, care deserveşte cartierele Magnolia şi Kastani de pe Calea Şurii Mici, precum şi Alma, de pe strada Frunzei. Potrivit conducerii Tursib, în luarea acestei decizii, s-a ţinut cont, de asemenea, de deschiderea noului centru comercial din apropierea Gării şi s-a crescut capacitatea de transport în zonă.
Apoi, itinerariul autobuzelor 16 şi 18 se va modifica, în sensul de mers spre Cartierul Tineretului, astfel: str. Țiglarilor – str. Constructorilor – str. Oslo – str. Lisabona – str. Deventer – Aleea N.Tonitza – str. Londra (capăt de linie), iar staţiile se vor muta de pe strada Orhideelor pe strada Oslo. În celălalt sens, autobuzele vor circula pe traseul actual. Staţia capăt de linie “Londra”, se va muta de pe strada Berlin, pe strada Londra între Aleea N.Tonitza şi str. Berlin, în dreptul unui spaţiu viran.
Autobuzele 14 şi 17, în sensul de mers spre Cartierul Reşiţa vor circula, astfel: alea Guşteriţei – pe sub autostradă – str. Viitorului – cartierul Reşiţa. Această modificare rezolvă petiţia locatarilor de pe strada Vulcan, care au solicitat reducerea numărului de treceri ale autobuzelor pe această stradă.
Suplimentarea numărului de curse pe traseul 22 Sibiu – Păltiniş, în perioada 23 decembrie 2019 – 1 martie 2020, pentru a veni în sprijinul practicanţilor sporturilor de iarnă din staţiunea Păltiniş. Programele propuse au fost corelate cu programele pârtiilor de ski.
“Aglomerarea în trafic pe anumite tronsoane ale oraşului afectează legăturile între trasee şi ca urmare s-au facut mici corecţii la orele de plecare din capete de linii, pentru rezolvarea acestor probleme”, transmit reprezentanții Tursib.
Ȋn zilele de 14 respectiv 15 decembrie se vor afişa orarele de trecere ale autobuzelor, în staţiile Tursib. Site-ul www.tursib.ro va fi actualizat în seara zilei de 15 decembrie. La secţiunea Trasee – Prezentarea fiecărui traseu se pot vizualiza şi tipări pliante pentru fiecare traseu. Dacă apăsaţi pe numele unei staţii a traseului selectat, veţi regăsi orele de trecere ale autobuzelor prin acea staţie.
Informaţii se pot obţine şi de la chioşcurile Tursib.

Articolul precedentCNAIR: Atenție! Portal fals pentru achiziția rovinietei!
Articolul următorUn băiețel de opt ani, lovit de mașină, în timp ce traversa strada neregulamentar