Medicul din Sibiu, Victor Costache, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul Orban, a primit, astăzi, 29 octombrie, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au votat „pentru” 13 parlamentari, unul a votat „împotrivă” , iar patru s-au abţinut.
„Vom face un audit din primele zile pentru a avea o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor şi, evident, trebuie regândit modul în care se prioritizează aceste investiţi.
În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni. Trebuie să dăm mult mai multă atenție transplantului. Avem de gestionat câteva crize. Prima este rezidențiatul. Avem câteva mii de tineri care sunt luați prizonieri de jocurile politice. Trebuie să fim conștienți că suntem o țară care în ultimii 10 ani a pierdut peste 30 000 de medici și este păcat să ne jucăm cu soarta lor. Vom debloca situația”, a declarat acesta în cadrul audierilor.

Totodată, în urma unei întrebări primite în legătură cu dosarul său de malpraxis, că dacă i se va schimba calitatea din suspect în vinovat, el va demisiona din funcția de ministru al Sănătății.

În anul 2014, Victor Costache şi-a suspendat toată activitatea medicală pe care o desfășura la acea vreme în Franţa şi s-a stabilit împreună cu familia în România, pentru a profesa în Sibiu. A realizat o serie de premiere medicale, iar Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenția de la Sibiu a lui, respectiv prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

În prezent, el este director medical al Clinicii Polisano din Sibiu și conferențiar la ULBS.

Articolul precedentSibiul găzduiește o conferință cu participare internațională pe teme din domeniul chirurgiei invazive
Articolul următorCristian Ștefan Banea, delegat în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita