Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud, a fost reținut după ar fi încercat să mituiască un polițist cu suma de 700 de lei, în urma unei instracțiuni comise în trafic. Totul s-a petrecut în 13 mai, când polițiștii au fost sesizați printr-un denunț de către un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Secţia 5 – Poliţie Rurală Axente Sever cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită.

„În fapt s-a reţinut că, după ce anterior au fost demarate cercetări pentru comiterea unei infracţiuni rutiere, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud, i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere suma de 700 lei cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător”, informează procurorii.

În 14 mai, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea bărbatului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar în 15 mai s-a început urmărirea penală față de acesta.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spun procurorii.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Articolul precedentTrafic îngreunat la sensul giratoriu de la Veștem în urma unui accident
Articolul următorCSU Fans Magazin, declarată cea mai mare revistă tipărită din lume