BC CSU Sibiu cedează, în meciul de pe teren propriu, din returul sezonului regulat al FIBA Europe Cup, cu CSM Oradea, scor 69-75(17-27, 28-5, 11-25, 13-18). Următorul meci al echipei noastre se va disputa sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 17:00, la Pitești, în cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Frământată de numeroasele accidentări, BC CSU Sibiu nu reușește să țină piept campioanei de la Oradea, în meciul disputat miercuri seara, în cadrul FIBA Europe Cup. Intrați pe teren cu o energie bună, dar fără Aurelian Gvariloaia, Barry Stewardt și Jared Jordan(accidentați), baschetbaliștii sibieni și-au demonstrat setea de victorie, pe tot parcursul partidei. Deși după primul sfert s-au văzut conduși la 10 puncte de către Oradea, elevii lui Dan Fleșeriu au făcut un sfet doi extrem de bun. Reușitele sibienilor aveau să reducă diferența de pe tabelă, iar jocul modest al adversarilor, a făcut ca la pauză echipele să intre la vestiare la scorul de 45-32. Doar 5 puncte au reușit să pună în coș jucătorii Oradiei în sfertul al doilea, însă continuarea nu a mai fost atât de benefică galben-albaștrilor. Oaspeții aveau să își adjudece următoarele două sferturi, iar la final, victoria le-a aparținut.

„Ne-a lipsit probabil cel puțin un jucător dintre cei accidentați, ca să pot odihni pe cei care au jucat foarte mult. E imposibil să ții ritmul care l-am avut în sfertul al doilea. Am început lent, pentru a ne putea conserva din energie până la finalul meciului. Oradea, o echipă extraordinar de bună, nu ne-a lăsat însî să respirăm și a făcut repede diferența. A fost greu să revenim, am reușit și am și condus destul de bine, dar imposibil să tinem până la capăt. Sunt mulțumit de energia pe care au dat- o jucătorii noștri pe teren. Sunt îngrijorat însă că seria înfrângerilor continuă, este dureroasă și asta se va vedea în psihicul jucătorilor din ce în ce mai tare. În același timp, nu avem voie să renunțăm pentru că avem o echipa valoroasă, am arătat asta în anumite momente, aproape în fiecare meci jucat, mai ales împotriva Oradiei și atunci când vom fi toți sănătoși, probabil vom putea obține și victorii. (..) Am apelat la ajutorul lui Radu Paliciuc pentru a ne întări contingentul de jucători români, având în vedere că Aurelian Gavriloaia lipsește deja de multă vreme și simțeam nevoia încă unui jucător pentru antrenamente, dar mai ales pentru jocuri. Sunt sigur că Rad ne va ajuta”, a declarat Dan Fleșeriu.

Cel mai bun jucător al BC CSU Sibiu a fost Isaiah Philmore care a reușit 20 de puncte, 4 assists și 2 recuperări, urmat de Christopher Cooper cu 13p și 7 recuperări, Rolland Torok 9p și 5rec., Randal Faker cu 8p și 8 rec., Lucas Tohătan și Jordan Chatman cu câte 8 și David Engi 3p.

În weekend, BC CSU Sibiu joacă în Liga Națională și face deplasarea la Pitești, acolo unde va juca sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 17:00. 

Articolul precedentTrafic restricționat pe A1 Sibiu – Deva din cauza unor lucrări
Articolul următorTinerii coregrafi promovați la Sibiu în cadrul a două evenimente de gală organizate de Teatrul de Balet