Fostul căpitan BC CSU, Radu Paliciuc revine în echipă după ce a luat o pauză pentru a fi alături de familie, acesta fiind proaspăt tătic. Radu Paliciuc a dorit să revină în sala în care s-a simțit cel mai bine, pentru a retrăi, alături de echipă și fani, unicele emoții galben-albastre. El va începe de mâine antrenamentele alături de colegii săi.

În vârstă de 31 ani, înalt de 1.98 metri, Paliciuc evoluează pe pozția de extremă. La Sibiu, sub comanda lui Dan Fleșeriu, Radu și-a relansat cariera și a prins echipa națională pentru EuroBasket 2017, acolo unde a fost piesă de bază pe poziția 3. El a avut medii de 7.2 puncte, 2.8 recuperări și 1.4 pase decisive împotriva Cehiei, Spaniei, Ungariei, Croației și Muntenegru.

După acest eveniment, Paliciuc a rămas în prima reprezentativă a României alături de care a jucat în calificările FIBA Basketball World Cup 2019 și precalificările pentru EuroBasket 2021. Chiar dacă sezonul trecut, la BCM U Pitești, a fost unul presărat cu ghinioane și accidentări, Radu și-a păstrat eficiența sub „tricolor”. În această toamnă, el a marcat 16 puncte împotriva Ciprului, 22 puncte în total în partidele cu Slovacia și a încheiat cu 10,3 puncte pe meci în 17 minute pe întâlnire. Ulterior, mutându-se la Cluj, a rămas aproape de baschet semnând cu Universitatea, în eșalonul secund.

Paliciuc a bifat 40 prezențe în Liga Națională pe parcursul sezonului 2017/18, ultimul petrecut la Sibiu. El a avut medii statistice de 7.2 puncte, 2.2 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.1 intercepții și procentaje de 59% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 71% la linia de pedeapsă.

De-a lungul carierei, Radu a evoluat pentru CSU Cuadripol Brașov, BC Mureș Târgu-Mureș, Steaua București și Dinamo București. El va purta numărul trei pe tricou în acest sezon.

Articolul precedentIntervențiile pompierilor în condiții de cod portocaliu de vânt. Incendiu de pădure în Mălâncrav
Articolul următorTrafic restricționat pe A1 Sibiu – Deva din cauza unor lucrări