BC CSU Sibiu s-a calificat in faza finală a Cupei  României  3×3, în urma rezultatelor obținute, la finalul săptămânii trecute, la turneele dsiputate în Sala Sporturilor din Mediaș. 

Astfel, sportivii au reușit să-și rezerve un loc în rândul celor mai bune 12 echipe de baschet 3×3 din țară, urmând  să joace în perioada 13-14 aprilie pentru câștigarea trofeului.

Echipa sibiană a început în forță competiția, reușind să își adjudece în primele 2 turnee locurile 3, respectiv 2, rezolvand in mare parte, în urma acest rezultate, problema calificării. În cele patru turnee disputate consecutiv, în tot atâtea zile, echipa noastră a caștigat de fiecare dată grupa în care a fost repartizată.

La această competiție, au jucat toți cei şase jucători din lotul echipei și s-au încercat mai multe formule de joc. S-a facut remarcat Sebastian Costeiu, care a avut un aport ofensiv foarte bun, fiind desemnat ”Cel mai bun marcator al Turneului 2”, însumând  43 de puncte marcate, cu un total de 13 aruncări din spatele semicercului.

“Toți băieții noștri au arătat poftă de joc și un nivel ridicat de energie și angajament, echipa clasându-se la toate turneele în top 3 la numărul de puncte marcate pe meci. Cei prezenți la debutul Cupei României 3×3 au remarcat echipa Sibiului pentru un joc în viteză, foarte spectaculos, multe faze primind aplauze din partea publicului prezent în sala din Mediaș”, spune conducerea BC CSU Sibiu.

Urmează o perioadă de pregătire de aproximativ o lună.

Turneul I

vs. ACS Târgu Jiu 22-15

vs. CSM Miercurea Ciuc 18-15

vs. Sighet 22-15

vs. BCM U Pitești 16-21

Rezultat: Locul 3

Turneul al II-lea

vs. U Cluj Napoca 22-8

vs. ACS UBT Cluj Napoca 21-16

vs. CSM Târgu Mureș 22-12

vs. SCM Timișoara 21-16

vs. CSM U Oradea 14-21

Rezultat: Locul 2

Turneul al III-lea

 vs. ACS Târgu Jiu 22-12

vs. ACS U BT Cluj Napoca 19-17

vs. SCM Timișoara 18-20

Rezultat: Locul 5

 Turneul al IV-lea

vs. ACS Târgu Jiu 22-13

vs. CSM Târgu Mureș 22.13

vs. SCM Timișoara 12-21

Rezultat: Locul 5

Articolul precedentApel către rudele și urmașii deținuților politici morți în Penitenciarul din Tîrgu Ocna și în Colonia de muncă de la Periprava
Articolul următorLocalnic din Axente Sever, la volan, fără permis de conducere și cu număr de înmatriculare fals