BC CSU Sibiu termină faza a doua a campionatului pe poziția de lider și va aborda PlayOff-ul având avantajul terenului propriu. Partida de duminică seară, încheiată în favoarea celor de la U BT Cluj, scor 72-78 (17 – 21, 14-18, 19-21, 22-18), nu a putut schimba nimic în configurația clasamentului, elevii lui Dan Fleșeriu finalizând calculele matematice prin victoria de la Craiova.

BC CSU Sibiu și U BT Cluj Napoca au început confruntarea într-o atmosferă senzațională făcută de suporterii care au umplut până la refuz Sala Transilvania. Cele două echipe s-au duelat de la egal la egal, dovedind că ambele își doresc victoria. Oaspeții au luat un avans de 4 puncte la finele sfertului inaugural, iar la pauză intrau la vestiare la scorul de 31-39, după două coșuri de 3 marcate de Dykes și Torok.

Chiar dacă oaspeții au condus chiar și la 13 puncte, galben-albaștrii au revenit de fiecare dată, iar pe final au fost aproape că au fost la un pas de a prelua ostilitățile, într-un moment decisiv.  Deși au câștigat ultimul sfert, jucătorii lui BC CSU Sibiu nu au reușit să își apropie victoria.

”Un meci pe care noi l-am tratat, așa cum a și fost, fără miză și în care, din păcate, n-am avut în multe momente atitudinea potrivită. Nu am fost suficient de agresivi, Clujul ne-a dominat la acest capitol. S-a văzut la recuperări, la aruncările de trei puncte, am ratat multe libere, parcă mai multe decât la un meci cu Clujul sau un derby de genul acesta. Evident, nu sunt fericit cu rezultatul, dar, pe de altă parte, noi trebuie să vedem ce putem face mai bine, în eventualitatea în care vom reuși să trecem de Dinamo și vom juca o finală de Cupă, poate chiar cu Clujul”, a spus Dan Fleșeriu, la finalul meciului.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Isaiah Philmore 23p, Lucas Tohătan 14p, Justas Tamulis 2p, Chris Cooper și Moyea Pratt câte 8p, Kevin Hardy 3p, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia câte 2p. Randal Falker a fost odihnit în acest meci.

Partida cu U BT Cluj Napoca a fost ultima înaintea PlayOff-ului, programat să înceapă la finalul lunii. Până atunci însă, galben-albaștrii vor mai avea de disputat Final Four-ul Cupei României, între 17 și 18 apilie, la Cluj.

Articolul precedentHC Sibiu joacă, luni, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon
Articolul următorGaz Metan a învins FC Botoșani cu scorul de 2-0