Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu aleargă, prin reprezentant, la Maratonul Internațional Sibiu 2019. Iustina Fieraru, bibliotecară, este custode al Depozitului Legal Local și al Fondului Special de Carte al BJA.

“O bibliotecă pentru copiii din Săcădate” este numele cauzei pentru care instituția s-a înscris în cursă, fiind un proiect inițiat de Asociația “Vatra Satului-Săcădate”.
“Iustina a ales una dintre cele mai grele probe, semiMaratonul – 21,09 km, un motiv în plus pentru a anula orice prejudecată în ceea ce privește forța și rezistența fizică a bibliotecarilor. Pentru noi, Iustina reprezintă un model și un exemplu al felului în care un om își depășește limitele și nu se lasă învins de nicio încercare, indiferent cât de dramatică este. Mulțumim”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.
Pe lângă participarea la maraton, Biblioteca Județeană ASTRA va oferi noii biblioteci din Săcădate piese de mobilier pentru amenajarea spațiului, calculatoare (unități centrale) și o valoroasă colecție de carte.
Toți cei care doresc să contribuie financiar prin donație o pot face online, la:

http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/?alergator=5614&fbclid=IwAR2fM7O-Rpen_kRT4imDqrbsh5Zooo_QWRYdOcOgJRAJk9r_HPea2KrNclo.

Articolul precedentZiua Internațională a Romilor, sărbătorită în Muzeul ASTRA
Articolul următorCampanie a poliției pentru prevenirea criminalității la sat