Aproximativ 451 de membri ai clerului au comis fapte de pedofilie vizând aproape 2.000 de minori în Illinois, începând din anii ’50, cifrele fiind mult mai mari decât recunoaşte Biserica Catolică, potrivit procurorului general al statului american din nord, Kwame Raoul, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, serviciile procurorului general au deschis o anchetă cu privire la preoţi ”predatori” în 2018, după publicarea unui raport al Bisercii Catolice din Pennsylvania, care a provocat o undă de şoc în Statele Unite, marţi fiind prezentate concluziile într-un document de aproape 700 de pagini.

”Înaintea acestei anchete, diocezele catolice din Illinois au făcut publică o listă de 130 de pedofili dovediţi. Prin comparaţie, acest raport dezvăluie numele şi informaţii detaliate despre 451 de preoţi şi călugări care au abuzat de cel puţin 1.997 de copii”, scrie în preambul procurorul Kwame Raoul.

Aceşti agresori – dintre care marea majoritatea a murit – ”poate că nu vor da niciodată socoteală la tribunal, dar numindu-i vrem să aducem transparenţă şi un pic de alinare viztimelor, care au suferit mult timp în tăcere”, adaugă el.

Într-un raport preliminar, predecesoarea sa, Lisa Madigan, arăta că a fost avertizată de ”acuzaţii vizând cel puţin 500 de preoţi”, care nu apar pe lista publicată de cele şase dioceze din stat.

Munca succesorului său a crescut bilanţul.

Articolul precedentȘeful unui ONG pune gaz pe foc: 80-90% dintre profesori nu merită măriri de salarii
Articolul următorMAE, alertă de călătorie în Italia – Atenționare și pentru românii din Peninsulă pentru vineri, 26 mai: Grevă generală, inclusiv în transporturi