Activitatea cu publicul va fi suspendată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, până la sfârșitul lunii, respectiv 31 martie.

“Având în vedere dispozițiile și recomandările transmise de către autoritățile naționale de resort, în contextul epidemiologic actual, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu informează publicul larg cu privire la măsurile întreprinse în scopul prevenirii și răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv a celor cauzate de virusul COVID-19”, spune Silviu Borș, directorul instituției de cultură. 
Astfel, în perioada 11 – 31 martie, se suspendă activitățile cu publicul în toate structurile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – toate compartimentele, sălile de lectură și filialele. Angajații bibliotecii își vor continua activitatea administrativă internă, în intervalul orar 8 – 16, dar nu vor desfășura activități cu publicul.
Având în vedere suspendarea temporară a activităților cu publicul în spațiile bibliotecii, pentru moment nu este necesară returnarea documentelor la termen. Restituirea cărților se face, fără penalizare, la redeschiderea bibliotecii pentru public. 
În cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a fost instituit un program sporit de curățenie și igienizare: dezinfectarea frecventă a tuturor suprafețelor expuse, de uz comun (clanțe, balustrade, ferestre, butoane lifturi, mese, birouri), asigurarea substanțelor pentru dezinfectare și alimentarea constantă a dispozitivelor instalate pentru utilizatori în holuri sau punctele sanitare (săpun, soluție dezinfectantă, prosoape de hârtie).
Referitor la desfășurarea manifestărilor programate în spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu în luna martie, acestea au fost anulate. 

Articolul precedent158 de persoane izolate la domiciliu și 11 în carantină, în județul Sibiu
Articolul următorEvenimentele programate până în 30 martie la Filarmonica Sibiu, anulate