Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că situaţia „ar putea escala” în regiunea Donbas şi a făcut referinţe la un potenţial atac masiv din partea forţelor ucrainene asupra forţelor separatiste.

Peskov a mai spus că Putin nu a răspuns încă Dumei Ruse despre recunoaşterea aşa-numitelor „Republici Populare” Doneţk şi Lugansk, cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Duma i-a cerut marţi preşedintelui rus să le  recunoască independenţa. O astfel de mişcare ar distruge orice speranţă de pace şi încalcă astfel acordurile de la Minsk, au declarat liderii occidentali. 

O rachetă lansată de separatiștii ruși a căzut pe o grădiniță, joi. Proiectilul ar fi vizat un sat din apropiere de Luhansk, transmite armata ucraineană. Doi profesori ar fi răniți iar, din fericire, copiii aflați în interior ar fi scăpat teferi. Incidentul a fost confirmat de ministrul ucrainean de Externe.

 

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 februarie: 15.374 cazuri noi și 125 decese
Articolul următorDezvăluiri explozive. Ce ascunde Emilia Șercan? FOTOGRAFIILE care dinamitează SISTEMUL – imoralitatea deontologiei