Bradul de anul acesta din centrul Sibiului, amplasat cu ocazia Târgului de Crăciun, nu este pe placul multora dintre locuitorii oraşului, care au postat pe reţelele de socializare critici.

Primăria Municipiului Sibiu a ales pentru acesta an să reinterpreteze, după cum au declarat autorităţile locale, tradiţionalul brad de Crăciun din Piaţa Mare, “în ton cu vremurile”. Astfel, bradul instalat zilele acestea la Sibiu este realizat din metal şi instalaţii luminoase.
Cred că este o schimbare binevenită, cu un mesaj clar că dorim să aducem elemente de noutate, dar și să ne apropiem de natură în alt mod. Și mai impresionant decât forma de reprezentare a bradului este faptul că acesta este o donație făcută comunității noastre de către firma Scandia SA, o companie sibiană. Le mulțumesc pe această cale pentru un cadou făcut Sibiului cu ocazia sărbătorilor”, declara Astrid Fodor, primarul Sibiului.
Odată aşezat în centrul oraşului, părerile despre brad nu au întârziat să apară. Astfel, unii sibieni spun că bradul de Crăciun din acest an este “anorexic”.
“Oraşul Sibiu este mândru să găzduiască, pentru primul an, cel mai urât brad din lume. Sunt fericită, însă, că nu se mai taie un brad”, a scris unul dintre sibieni, pe Facebook.
“Un brad cu “fainoshag” pentru Sibiu NU este un brad potrivit pentru acest târg”, “Cei care au tăiat pădurile merită asemenea brad… Dar noi ce vină avem?”, “Am fost pe primul loc, dar în acest an suntem de râs” şi “un schelet din fier” sunt alte comentarii în mediul online privind bradul din Piaţa Mare.

Primăria Râmnicu Vâlcea, despre bradul din Sibiu

De altfel, nu numai sibienii sunt nemulţumiţi de bradul care va sta pe întreaga durată a Târgului de Crăciun în Piaţa Mare. Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a ironizat bradul de la Sibiu, pe pagina oficială de Facebook, unde a postat şi două fotografii cu evenimentele din cele două oraşe: “Cel mai trist şi urât brad de Crăciun se află chiar acum montat în Piaţa Mare din Sibiu. Târgul de Crăciun de la Râmnicu Vâlcea poate fi în anul 2018 unul dintre cele mai frumoase din România, aşa cum a fost şi în 2017”. Postarea a fost, însă, ştearsă după câteva minute.
Bradul are o înălțime de 11 metri și un diametru de 3,5 metri, fiind confecționat din aluminiu cu inserții luminoase LED.
Târgul de Crăciun de la Sibiu se află la cea de-a XII-a ediţie. Deschiderea oficială a evenimentului va fi vineri, 16 noiembrie, la ora 19. La această ediție vor fi prezenți peste 100 expozanți din țară și străinătate, sunt pregătite atracții pentru copii și Atelierul lui Moș Crăciun. Noutatea va fi reprezentată de un patinoar în aer liber, de mari dimensiuni. Evenimentul va avea loc până pe 3 ianuarie 2019.

 

Captura foto: Digi24

Articolul precedent64 de rampe de oxigen noi, de 160.000 lei, cumpărate de Spitalul Judeţean Sibiu
Articolul următorUn polițist din Sibiu vinovat de un accident rutier pe Calea Dumbrăvii