UPDATE, ora 12.15: Din urgența a doua au început deplasarea către București de la ISU Brașov încă alte forțe și mijloace, respectiv trei microbuze, un autobuz, o autospeciala de primă intervenție, o autospecială suport logistic și 100 de cadre militare, informeză Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov.

Știre inițială

52 de pompieri din judeţul Braşov au plecat către Bucureşti, pentru a participa la exerciţiul naţional „Seism 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

“Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției”, este scenariul exerciţiului.
În cadrul exercițiului de cutremur de la ISU Brașov au plecat următoarele forțe și mijloace: opt ambulanțe SMURD, trei autospeciale de primă intervenție, două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, un Container Multirisc, o autospecială de descarcerare, un echipaj CBR, două autocamioane de transport materiale şi 52 de pompieri.

Articolul precedentHC Sibiu joacă sâmbătă în deplasare la Baia Mare
Articolul următorBRAȘOV | Atleți din străinătate, la Crosul “15 Noiembrie” de 5 kilometri