Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale din cauza săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare și înșelăciune, finalizate cu propuneri de trimitere în judecată.

“Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, au finalizat cercetările în şase dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, respectiv înşelăciune, prin întocmirea de referate cu propunere de trimitere în judecată a inculpaților cercetați în cauze“, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov. Astfel, într-un dosar, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au fost făcute propuneri de trimitere în judecată față de un bărbat în vârstă de 44 ani din municipiul Suceava.

“În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al societății comerciale, a procedat la înregistrarea în evidențele contabile a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii servicii de marketing şi publicitate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind in acest mod bugetul general consolidat al statului cu suma de 1.110.940 lei”, explică Dinu.
Într-un alt dosar, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, au fost făcute propuneri de trimitere în judecată față de o femeie de 54 ani, din municipiul Făgăraş. Faţă de aceasta s-a reținut faptul că, în calitate de gestionar al unui magazin alimentar, a înscris în mod repetat, în evidenţele contabile, valori inferioare pentru ţigările achiziţionate, faţă de facturile fiscale emise de furnizori, prin această modalitate însuşindu-şi suma de 187.664,44 lei.
Într-un număr de patru dosare, instrumentate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au fost făcute propuneri de trimitere în judecată față de doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 25 și 48 ani, din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov. “În sarcina acestora s-a reținut faptul că în anul 2014 au solicitat şi au obţinut împrumuturi de la o instituţie financiară nebancară, în valoare totală de 4.600 lei, în baza unor adeverinţe de venit, care atestau, în fals, calitatea de angajat al unor societăţi comerciale şi obţinerea de venituri salariale nereale“, spune IPJ Brașov.

Articolul precedentVIDEO | Stâncă de 15 tone, detonată pe drumul forestier Sădurel
Articolul următorUPDATE | Pieton acroşat de o maşină, pe bulevardul Mihai Viteazu