Bullyproof este noua campanie anti-bullying organizată de reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Sibiu. Elevii spun că este un proiect născut din dorința martorilor de a spune stop agresivității verbale sau fizice în rândul tinerilor. Prima întâlnire din cadrul campaniei a avut deja loc pe data de 1 decembrie, în incinta librăriei Humanitas.

Participanți și-au așternut experiențele personale pe hârtie, iar printre titluri se numără „Incult!”, „STOP!” sau „Fruntea sus!”, cuvinte care s-au regăsit ulterior pe chipul fiecărui autor ca mărturie a curajului. Fotografiile astfel obținute se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram ale structurii, alături de textele în variantă digitală.

„Albumul campaniei a crescut în scurt timp în popularitate, devenind cea mai cunoscută postare a paginii CJE Sibiu, motiv pentru care ne-am extins obiectivele astfel încât noul semestru școlar să ofere elevilor în continuare șansa de a-și face poveștile auzite. Pentru detalii despre desfășurarea proiectului ne puteți găsi pe Facebook sau pe Instagram: @cje__sibiu”, spun reprezentanții elevilor.

Un studiu desfășurat recent de Asociația „Salvați Copiii” aduce în prim-plan faptul că 1 din 4 elevi este constant victimă a bullying-ului din învățământul românesc – o carență cunoscută, însă tratată cu neglijență de către decidenții sistemului.

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu a hotărât să ia atitudine prin intermediul acestei noi campanii pe cât de simplă, pe atât de unică și eficientă, după cum spun ei.

Articolul precedentRaluca Turcan: “PNL cere respingerea Ordonanţei lăcomiei! A produs efecte dezastruoase!”
Articolul următorAJOFM: Se fac selecții pentru studenții care doresc să muncească în Germania pe perioada verii