De Ziua Naţională a României, Astra Film Festival aduce în dar o nouă proiecţie a filmului „Transalpina – Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala.

Intrarea la evenimentul de la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, ce va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 18, va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

„Un lucru foarte puțin știut este că Transalpina, șoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine din România, traversează Munții Parâng chiar pe drumul care, timp de mii de ani, a legat Transilvania de Ţara Românească. De Centenar, aniversăm cei 100 de ani de existență a României moderne celebrând un simbol al unității: drumul dintre munți și mare, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, ce leagă câmpiile roditoare ale sudului de crestele Carpaților și văile și colinele de dincolo de aceștia, un drum pe care au trecut, secole de-a rândul, oieri, negustori, peregrini, armate, boieri, voievozi și principi, fugari, oaspeți străini și cărturari”, spun reprezentanţii Astra Film Festival.
Echipa AFF transmite că proiecţia specială a peliculei este cadoul regizorului de Centenar pentru toți românii: „Este un film rezultat din fascinația regizorului de-o viață pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile, povești care trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului. Filmul propune o călătorie pe un drum de o frumusețe rară, de care și-au legat numele mai mulți regi, pierdut și redescoperit de multe ori de-a lungul vremii”.
Filmul va fi prezentat, cu ocazia Centenarului, şi la Sălişte, pe 30 noiembrie, şi la Novaci, judeţul Gorj, pe 2 decembrie, localităţi care marchează punctul în care a început modernizarea Transalpinei și în care s-a tăiat panglica de inagurare a drumului.

Articolul precedentAtelier de făcut lumânări, după metode străvechi, la Târgul de Crăciun din Sibiu
Articolul următorBC CSU Sibiu U18 s-a calificat la Turneul Semifinal