Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, a oferit, recent, rechizite, ghiozdane, dulciuri și produse alimentare elevilor de la Școala Gimnazială din localitatea Bruiu. Activitatea a avut loc în cadrul unei campanii de prevenire a abandonului școlar.

Peste 70 de elevi de la Școala Gimnazială din Bruiu, majoritatea provenind din familii defavorizate social din satele Bruiu și Șomartin, au primit darurile Arhiepiscopiei Sibiului, printr-o activitatea organizată miercuri, 24 octombrie. Alături de Arhiepiscopia Sibiului au fost implicate în această activitate și cadrele didactice și elevii de la trei licee din Sibiu: Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum”, Liceul „Onisifor Ghibu” și Liceul „Cibinium”.

Darurile pregătite pentru elevii și preșcolarii de la instituția de învățământ din localitatea Bruiu au fost oferite de reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului și ai partenerilor amintiți, în prezența conducerii școlii, a cadrelor didactice, a protopopului de Agnita, Mihai Naicu și a preotului paroh, Ilie Doboliță.

Am oferit copiilor de la școala din Bruiu rechizite, ghiozdane, dulciuri și produse alimentare pentru a-i ajuta să meargă în continuare la școală și pentru a preveni astfel abandonul școlar. Mulțumim celor trei licee din Sibiu care ne-au fost partenere în această activitate și Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea de a continua și anul acesta Campania «O școală pentru fiecare» în satele eparhiei”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Grijă pentru copii

Pentru elevii din satul sibian acest ajutor oferit de Arhiepiscopia Sibiului și cele trei licee amintite a venit în sprijinul activităților instituțiilor locale de prevenire a abandonul școlar în comunitate.

„Aceste daruri sunt foarte necesare copiilor din parohia noastră. Sunt copii proveniți din familii nevoiașe și de aceea darul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu este binevenit. Nădăjduim că Bunul Dumnezeu ne va ajuta și pe viitor să primim pentru acești copii ajutoarele necesare în buna organizare a activitățile școlare din satul nostru. Mulțumim tuturor celor implicați în această campanie”, a spus părintele Ilie Doboliță.

Campania „O școală pentru fiecare” inițiată de Arhiepiscopia Sibiului se află la a patra ediție și are în atenție elevii din satele defavorizate ale eparhiei.

Articolul precedentUPDATE | Căruţaşul lovit de o maşină în Saroș pe Târnave a decedat în această dimineață
Articolul următorBiciclist de 14 ani a intrat într-o maşină parcată, pe o stradă din Mediaş