Carmen Iohannis, prima doamnă a României a fost prezentă astăzi, la Sibiu, la inaugurarea unui nou loc de joacă, în curtea complexului Prichindelul. Evenimentul a fost posibil printr-o donație făcută de organizația germană Kinderhilfswerk ICH e.V., care susține și promovează de câțiva ani proiecte umanitare în România. Au mai fost prezenți Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, Dr. Dieter Kindermann, președintele organizației Kinderhilfswerk ICH e.V, Dr. h.c. Jens Tegeler, ambasadorul ICH e.V. pentru România, și Onoriu Moldovan, directorul casei de copii.
Carmen Iohannis a fost relaxată și zâmbitoare pe tot parcursul evenimentului.
„Vin în acest loc cu mare plăcere, de câte ori am ocazia, pentru că sunt oameni foarte inimoși aici și copii drăgălași care sunt foarte bine îngrijiți și cu care m-am mai întâlnit. Astăzi am avut ocazia să ne bucurăm de deschiderea acestui loc de joacă datorat intervenției Fundației ICH e.V. și cred că este un început pentru că au promis că o să continue să ne ajute și sper că, copiilor de aici le va fi tot mai bine. E întotdeauna o mare bucurie să fii printre ei pentru că te încarcă cu bucuria lor și îți merge bine toată ziua stau câteva zile de acum încolo”, a declarat prima doamnă.
De asemenea, întrebată de jurnaliști, dacă se întoarce la școală, ea a răspuns:
„Da, cu mare drag. Luni.”
Nu a dorit să menționeze, însă, deocamdată, dacă va prelua clasa a IX-a.
Referitor la locul de joacă și Emil Hurezeanu, sub patronajul căruia s-a desfășurat evenimentul, a ținut un discurs prin care a spus că „…dacă fiecare german care se îndrăgostește de o româncă, dăruiește orașului pe care aceasta îl iubește, un loc de joacă, atunci am ajunge ca întreg orașul să fie plin de locuri pentru copii și să scăpăm de griji, să ne jucăm de dimineață până seara. Poate nici nu ar fi așa de rău”.
Complexul de Servicii Comunitare „Prichindelul”, se afla sub în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiuși este cel mai mare complex de servicii comunitare din județul Sibiu, cu 3 centre mari în componență: Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități, Centrul de Primiri în Regim de Urgență pentru Minori și Centrul Maternal.

Articolul precedentTriatlonul „Transfier” închide sâmbătă circulația pe Transfăgărășan
Articolul următorFoto/Video: Exercițiu de simulare a unui incendiu la Spitalul Județean