Luni, 23 decembrie, începând cu ora 12.30, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va avea loc vernisajul expoziției „Cărți împușcate și elemente de istorie locală”, prilejuit de împlinirea a 30 de ani de la evenimentele cunoscute sub denumirea Revoluția Română anti-comunistă din 1989.

Expoziția „Cărți împușcate și elemente de istorie locală” cuprinde o serie impresionantă de materiale din colecția de publicații periodice sibiene apărute în decembrie 1989, cărți despre evenimentele din acea perioadă, donate bibliotecii de Asociația Memorialul Revoluției 16 – 22 Decembrie 1989 Timișoara și de către Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, imagini din acele zile.

„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la evenimentele care au marcat fundamental România ultimelor decenii. Biblioteca Județeană ASTRA propune publicului o expoziție a cărei temă centrală sunt evenimentele din decembrie 1989 de la Sibiu. Printre nenumăratele materiale prezentate, am ales să expunem, simbolic, Revista Convorbiri Literare din anul 1899, aparținând Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Acest volum a fost împușcat în timpul luptelor de stradă din 1989, care au generat profunde schimbări istorice, politice, sociale și culturale. E o carte-obiect, cu valoare de patrimoniu, un martor al prefacerii violente a istoriei recente a României. Sperăm ca publicul să aprecieze demersul curatorial, menit să ne poarte în tumultul acelor zile”, a spus Silviu Borș, director al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Vernisajul expoziției va fi urmat de un concert de colinde susținut de membri ai Filarmonicii de Stat, Sibiu.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 23 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, în programul de funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, str. G. Barițiu, nr. 5, Sala Festivă, sediul istoric, de luni până vineri, între orele 8 – 17.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Articolul precedentConsumați moderat alimentele tradiționale! Recomandările DSP Sibiu pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Articolul următorRevoluţie | 21 decembrie 1989 | Imagini din alte unghiuri cu ultimul discurs al lui Ceauşescu, care nu s-au văzut pe transmisiunea LIVE