Grupul italian de lux Valentino a anunţat joi că nu va mai folosi blănuri naturale în colecţiile sale începând de anul viitor şi că, din 2024, intenţionează să renunţe la linia sa vestimentară secundară, REDValentino, pentru a se axa pe brandul său principal, informează Reuters.

Această companie din industria modei, deţinută de grupul de investiţii Mayhoola, din Quatar, păşeşte pe urmele multor altor branduri care au renunţat deja la blănurile naturale în ultimii ani, printre care Prada, Versace, Gucci şi Armani, în contextul unei sensibilităţi crescute a clienţilor faţă de drepturile animalelor şi faţă de problemele de mediu, potrivit agerpres.ro.

Ultima colecţie Valentino care va include blănuri naturale va fi cea pentru sezonul toamnă-iarnă 2021-2022, a precizat compania italiană.

Directorul executiv al casei Valentino, Jacopo Venturini, care s-a alăturat grupului italian anul trecut, când industria bunurilor de lux a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, a decis totodată să nu mai realizeze colecţii pentru brandul mai nou al companiei, REDValentino.

”Concentrarea pe un brand unic va sprijini mai bine o creştere mai organică a casei de modă”, a precizat într-un comunicat Jacopo Venturini, care a lucrat în trecut pentru brandul Gucci.

Articolul precedentPercheziții de amploare pentru probarea unor infracțiuni de corupție săvârșite de 25 de polițiști de la IPJ Sibiu
Articolul următorIa pastila SRS. Hobița respiră sculptură