În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în est, sud-est şi centru, unde pe alocuri va ploua. Începând din orele amiezii, însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane, iar local şi în celelalte regiuni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. 

“Instabilitatea atmosferică va caracteriza şi prima zi a săptămânii, 21 iunie, când începe şi vara astronomică. Aria şi intensitatea ploilor se va restrânge însă şi este posibil ca pe parcursul zilei de luni aceste fenomene de instabilitate să se manifeste în special în zonele de deal şi de munte şi doar la nivel local şi în partea de sud, sud-est şi centru a ţării”, potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Începând de marţi, valorile de temperatură vor creşte. 

“Este posibil să avem şi primele zile de caniculă, cu temperaturi de 35 şi izolat 36 de grade Celsius, în special în zonele de vest şi sud-vest”, a mai spus Elena Mateescu.

Ulterior, şi în partea de sud, inclusiv în Capitală, am putea avea temperaturi de 32-33 de grade Celsius.

Articolul precedentVIDEO | Interviu eveniment la „Culisele Statului Paralel”: Mărturii incendiare ale magnatului Ovidiu Tender
Articolul următorSolstițiul de vară. 21 iunie 2021, ziua în care Soarele stă – cea mai lungă din an